Een maand leven van 5 euro per dag


Het is weer een tijdje geleden dat ik tijd had om iets te schrijven. Maar daar had ik een goede reden voor: Ik ben EIN-DE-LIJK GESLAAGD! Dus daar zijn we nu vanaf. Voor even dan, want de realiteit is dat ik 18 jaar naar school ben gegaan om uiteindelijk naar school te kunnen gaan, wel voor een plekje aan de andere kant van het bureau, maar toch, haha.

Geslaagd zijn voor je opleiding is natuurlijk heel leuk en dat moet je zeker goed vieren en er even flink van genieten. Maar helaas is levensgenieter geen beroep en kost al dit leuks een hoop geld. Geld wat je als student eigenlijk niet hebt (of hebt geleend, thanks DUO). Helaas blijft DUO ons studenten niet voor eeuwig sponsoren en houdt het feestje een keertje op. En dan moet er toch echt gewerkt worden om de leuke kant van het studentenleven voort te zetten. Nu heb ik als kersverse start bekwame leerkracht nog geen werk, want het is meivakantie (Oh wat een goede smoes om te genieten van een welverdiende vakantie, haha). Maar er staan nog genoeg dingen op mijn to do lijstje waar ik nu eindelijk tijd voor heb of die ik nu niet meer kan uit stellen omdat ik het te druk heb. Alleen één probleempje: het geld is op. 

Duuuuuuussss…. Daarom is het tijd voor een nieuwe challenge: een maand leven van 5 euro per dag. Gelukkig zijn er een heleboel dingen om te doen die geen geld kosten, maar na al dat shoppen en genieten is het toch even een stapje terug. Maar wel hard nodig! Want het wordt ook hoog tijd dat deze juf eens begint aan haar rijbewijs, en helaas is dat ook niet gratis. En het heeft ook zo zijn voordelen. Als je op je centjes let en leeft van 5 euro per dag hou je aan het eind van de maand een mooi bedragje over, wat je weer kunt gebruiken voor dingen die je echt nodig hebt of graag wilt doen. Je hebt er namelijk een maand over na kunnen denken. Ook is het een goede oefening om minder materialistisch te worden. Tegenwoordig kopen we zoveel spullen. Ik moet toegeven dat ik ook gelukkig word van een paar nieuwe schoenen, nieuwe kleding, buiten de deur eten, wijntjes op het terras, sushi bestellen of wegzweten in de sauna. Maar ach, je kunt ook gelukkig zijn zonder al deze luxe dingentjes (voor een maandje dan ;P). Dus kom maar op met die challenge!! 

The details

  • Challenge begint 1 mei
  • Gemiddeld 5 euro per dag, dat is 5 x 31 dagen = 155,- euro per maand. Dat is 35,- euro per week.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *