Handige websites voor leerkrachten en leerlingen


www.collage.nl  : Hiermee heb ik verschillende collage’s voor mijn lessen gemaakt. Een erg makkelijk programma! Je kunt afbeeldingen openen in de collage en deze zelf groter en kleiner maken en verplaatsen. Ook kun je een achtergrond kiezen of een auto collage kiezen. Als je een auto collage kiest worden de afbeeldingen automatisch in een bepaalde lay-out gezet.

www.bubbl.us : Handige website om een mind-map/woord-web te maken. Je kunt gratis gebruik maken van de website zonder in te loggen. Als je wel een account aanmaakt kun je de mind-maps tussendoor opslaan. Met een gratis account kun je maximaal 3 mind-maps opslaan. Zo kun je het later nog aanpassing. Als de mind-map af is kun je deze gratis downloaden/opslaan als afbeelding.

www.jilster.com : Leuke site om zelf een tijdschrift te maken. Bijvoorbeeld als cadeau voor een collega of als afscheidsboekje voor groep 8. Ook kan de bovenbouw werken met dit programma en zo hun presentatie of werkstuk verwerken in een tijdschrift. Je kunt gratis gebruik maken van de site. Je kunt dan maximaal 10 pagina’s ontwerpen. Via een link kun je gratis bij je tijdschrift komen en deze online bekijken. Ook kun je je tijdschrift gratis op een website plaatsen. Om het op te slaan moet je 4,- betalen voor een PDF bestand. Dit kun je beter niet doen, omdat dit in hele lage kwaliteit is. Wel kun je ervoor kiezen om het tijdschrift via de site te laten afdrukken.

www.gynzy.com : Vergelijkbaar met Prowise. Hier kun je digibord lessen ontwerpen of kant en klare digibord lessen en digibord tools gebruiken. Als student kun je een gratis account aanmaken. Als leerkracht moet de school een licentie hebben, of je kunt een betaald account aanmaken. Ook hebben ze een aparte map om je lessen te kunnen delen met de hele school en een apart account voor leerlingen om met gynzy te kunnen werken.

www.weebly.com : Op deze site kun je op een makkelijke manier zelf een blog ontwerpen. Bijvoorbeeld als opdracht van een werkstuk of voor de leerkracht zelf. Je kunt verschillende thema’s kiezen met een standaard lay-out. Deze lay-out kun je naar eigen smaak veranderen en er zo een persoonlijk blog van maken. Het gebruik van weebly is gratis. Als je gebruik wilt maken van extra functies moet je wel betalen.

 

Veel succes ermee!

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *