Romantisch weekendje in de Eiffel, Duitsland


 

Tja, een paar weekjes terug in Nederland en het begint alweer te kriebelen. En laten we eerlijk zijn, de periode na de zomervakantie is niet bepaald een feest. De scholen beginnen weer met alles wat daarbij hoort. Daarbij worden de dagen weer korter en de nachten weer koud. In de zomer is regen al niet bijzonder in Nederland, maar de herfst kan er al helemaal wat van. Dekentjes, kaarsen en warme chocomelk met slagroom en marsmellows worden massaal ingeslagen (bij mij in huis dan). De herfst is een feit! Ik kan me prima vermaken op regenachtige herfstdagen met liters chocomelk en 7 seizoenen aan Game of Thrones, maar na een paar weken heb je dat ook wel gezien (letterlijk :p) En wat is nou een betere periode om kastelen te bezoeken dan in de herfst? 🙂

So of we go! Truien inpakken, wandelschoenen aan, shitload aan donuts mee, en gaan met die banaan! Na een paar uurtjes rijden kwamen we aan bij ons hotelletje in Zendscheid. (hahaha, die naam alleen al) We hadden een prachtig uitzicht vanuit onze kamer op een mooi bos in allerlei herfstkleuren. Zo’n bos waar je geen telefonisch bereik hebt wanneer je onderweg stopt om een stukje te wandelen. Omdat we al redelijk vroeg aankwamen, zijn we meteen de omgeving gaan verkennen. Dichtbij lag het plaatsje Bitburg, waar ook het bier vandaan komt. (Bitte ein Bit!) Maar Bitburg zelf was compleet uitgestorven. Wel lekker om tot rust te komen tussen al die bejaarden, en heerlijke taartjes en broodjes hadden ze er ook, maar niet ”the place to be”. Maar gelukkig had ons hotel een restaurant, sauna en binnenzwembad waar je je ook prima kunt vermaken.

De volgende dag lag er een druk schema voor de boeg, want we wilde van alles doen en bekijken. Ten eerste naar Burg Eltz, een uurtje rijden vanaf ons hotel in Zendscheid. Dit kasteel is sinds 1157 in privébezit van familie Eltz. De familie Eltz leeft daar dus al 850 jaar, en het is nog steeds bewoont! Het kasteel is nog helemaal intact omdat het alle oorlogen heeft overleefd, en is

daarom erg bijzonder. Het is een flinke wandeling naar beneden van ongeveer 2 of 3 km, maar wanneer je slecht ter been bent, of gewoon lui, kun je ook de pendelbus nemen. De entree voor het kasteel is 10,- euro, maar dat is het zeker meer dan waard! Je krijgt namelijk ook een rondleiding van een Engelse of Duitse gids, die je elke kamer van het kasteel laat zien en hier van alles bij verteld. Helaas mocht je geen foto’s maken omdat het privé bezit is. Het leek net of je terug in de tijd ging, of midden in een aflevering van Game of Thrones zat. Het grootste deel van het kasteel is dus in tact gebleven en dient nu als museum. Een kleiner deel van het kasteel is gemoderniseerd met centrale verwarming, riolering, etc, en daar woont de familie Eltz. Wil je meer weten over Burg Eltz of Burg Eltz zelf bezoeken? Klik dan hier. 

Na Burg Eltz zijn we doorgereden naar het plaatsje Cochem. Cochem is ook erg mooi en een typisch Duits plaatsje, met nog een kasteel! Joepieeee, weer een tocht omhoog.. haha. Maar het was het meer dan waard, want je hebt een view waar je U tegen zegt.

Daarnaast heb je in Cochem ontelbaar veel drankwinkels waar ze lokaal bier, zelfgemaakte likeur of moezelwijn verkopen. En vergeet niet om een lokale slager in te gaan om een Duitse worst te kopen! Want je kunt de Eiffel niet verlaten zonder Moezelwijn en worst! haha

De laatste dag zijn we via Trier naar huis gereden. Trier is ook een typisch Duitse stad, maar veel groter dan Cochem! Hier heb je niet alleen souvernier winkeltjes met streekproducten, maar ook  grote winkels zoals de H&M, Mac Donalds, etc. Ook echt iets typisch Duits; iedereen rijd in een patserige BMW of Mercedes. En het is niet bijzonder als je 130 rijdt en alsnog door iemand met 180 wordt ingehaald :0 Jaja, Duitsers maken geen grappen, haha. Na Trier was het weer tijd om naar huis scheuren in onze eigen patserige mini BMW. ;P Tschüss!

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *