Kipstoofpotje met appel


Deze week een lekker recept van de Albert Heijn! Namelijk een kipstoofpotje met appel! Ook gelijk de eerste keer dat ik in mijn leven een stoofpot maak, en het is nog gelukt ook :O

Ingredienten

  • Kippenpoten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g boter
  • Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bloem 
  • 1 liter appelsap
  • 1 kippenbouillontablet
  • Aardappelen of krieltjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 zure appels
  • 15 gram peterselie 

Bereiding

  1. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe. Bak 2 minuten en roer goed door.              Weetje!? > Een braadpan is iets anders dan een koekenpan of gewone pan. Het is een pan met een wat dikkere bodem zodat de onderkant lang egaal warm blijft maar het niet aanbrand.  Erg handig dus met stoofgerechten. Als je geen braadpan hebt kun je ook de kip eerst bakken in een koekenpan en vervolgens in een gewone kookpan doen wanneer je de appelsap erbij giet.
  3. Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar.
  4. Was de krieltjes, halveer en laat de schil zitten. Breng een gewone pan met water aan de kook. Doe de aardappeltjes in een ijzer vergiet. Zet het ijzeren vergiet bovenop de pan met het kokende water, met daarbovenop een deksel. Op deze manier stoom je de aardappeltjes waardoor ze meer smaak hebben en er minder vitamines verloren gaan!
  5. Dop de sperzieboontjes en snij de appel. Voeg de appel en sperzieboontjes in de laatste 10 minuten van het stoven bij de stoofpot.
  6. Snijd de peterselie grof en voeg toe aan de stoofpot. Voeg nog wat zout toe aan de aardappeltjes en eventueel wat zou en peter aan de stoofpot, en klaar is kees!

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *