Mexicaanse ovenschotel


Ingrediënten

  • Zak tortilla chips naturel
  • 1 Blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 200-500 gram gehakt (Half om half of rundergehakt)
  • 1 Rode paprika
  • 1 Klein blikje kidneybonen in chilisaus
  • 1 Klein blikje maïs
  • 1 Rode ui
  • Zakje burrito seanoning mix of taco kruidenmix
  • Zakje geraspte kaas (belegen)
  • Rode peper (1 of 0,5, hoeveelheid naar smaak)
  • Créme frase
  • Keukenzout
  • Olijfolie
  • Guacamole: 1 Avocado, 1 teen knoflook, koriander, limoensap, tomaat, ui

Bereiding

  1. Verwarm de oven op ongeveer 200 graden.
  2. Bak het gehakt bruin in een koekenpan of wokpan met wat olijfolie.
  3. Snij de ui en de rode paprika en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg het blikje tomaten, mais, kidneybonen en de taco mix toe en roer goed door. Snij de rode peper en voeg naar smaak toe samen met wat zout. Bewaar nog wat tomaten, ui, en rode peper voor de guacamole.
  5. Doe de gehaktsaus in de ovenschaal met daarbovenop de tortilla chips en de geraspte kaas.
  6. Bak 15-20 minuten bruin in de oven tot de kaas gesmolten is.
  7. Maak ondertussen de guacamole. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng met wat citroensap, créme fraise, tomatenblokjes, gesnipperde ui, fijngesneden knoflook, koriander en wat rode peper en zout.
  8. Serveer de ovenschoten samen met de guacamole en de créme fraise.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *