De informatieverwerkingstheorie van cognitieve ontwikkeling


Foto

De informatieverwerkingstheorie  richt zich op  veranderingen in mentale programma’s die kinderen gebruiken om problemen te benaderen.  Veel ontwikkelingsdeskundigen zien de informatieverwerkingstheorie als de belangrijkste, meest complete en meest accurate verklaring voor de manier waarop kinderen zich cognitief ontwikkelen.  Binnen de informatieverwerkingstheorie zijn er twee gebieden: het begrip van getallen, en de ontwikkeling van het geheugen in de peuter en kleutertijd. Dit wordt verder toegelicht in de mindmap hierboven.  De informatieverwerkingstheorie heeft veel verschillen met de theorie van Piaget en Vygotsky. Zo hebben peuters en kleuters een beter getalbegrip dan door Piaget of Vygotsky werd gedacht.  Hieronder een overzicht van de verschillen tussen deze drie ontwikkelingstheorieën.

Foto

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *