Eerste bestemming op Bali: Seminyak :)


Ons nieuwe thuis voor een paar daagjes 🙂 oasis guesthouse in Seminyak

Ondertussen zijn we al een paar daagjes in Bali. Woensdag 12 Juli kwamen we aan op het vliegveld. Na al het gedoe om een visum te krijgen gingen we op zoek naar onze taxichauffeur met een oranje polo en het bordje Harris. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk, omdat

Cute shop in Bali

er bij de uitgang van het vliegveld ruim 300 taxichauffeurs met bordjes stonden, waaronder 10 met een oranje shirt.. Dus we moesten eerst aan iedereen met een oranje shirt gaan vragen of zij dan onze taxi chauffeur waren, hahaha. Het eerste hotel was heerlijk luxe en we konden de volgende ochtend zelfs onze souvenirs achterlaten om de laatste nacht voor vertrek weer op te halen. Superhandig aangezien ik nu al veel te veel heb gekocht en m’n backpack bijna niet meer kan dragen.

Healthy vegan food in Seminyak

De volgende dag zijn we met een taxi naar Seminyak gegaan, een badplaats dichtbij Denpasar (de hoofdstad van Bali) maar net iets minder toeristisch en minder druk. Omdat dit onze vakantie in onze vakantie is, hebben we het iets duurdere oasis guesthouse geboekt. Maar dat is zeker waar voor je geld. Voor 16,- per persoon per nacht heb je een grote kamer, met de meest zachte bedden ever, airco, een enorme badkamer met een warmeJ douche, een prachtige tuin en een zwembad. Overdag was er bijna niemand omdat het guesthouse niet heel groot was. Dus het merendeel van de tijd heb je het zwembad en de tuin voor jezelf. Vanaf het guesthouse is het een kwartiertje lopen naar zee, en om de hoek heb je superveel restaurantjes en leuke winkeltjes. Je kunt er van alles eten, zowel Indonesisch als pizza, burgers, pasta of sushi.

Dit kan ook eindelijk van de bucketlist, sushi eten van de lopende band 🙂

Lui zijn aan het zwembad hoort er natuurlijk ook bij

Het strand is ook erg mooi en het zand is wit en extreem zacht. Het strand is wel druk, maar niet zo vervelend druk als ik heb gehoord over Kuta. Je kunt er surflessen nemen, een cocktail drinken in een zitzak aan een beachbar of zwemmen in zee. Onze stranddag was alleen iets minder succesvol wat het zwemmen betreft. De zee was heel wild en de stroming was zo sterk dat het te gevaarlijk was om te zwemmen. Overal op het strand stonden rode vlaggen met doodshoofden xD. Maar het was te heet om geen verkoeling te zoeken, dus zijn we ook maar gaat pootje baden. Dan pas voel je hoe sterk de stroming is. Wanneer er een golf komt wordt je helemaal meegezogen en daarna weer op het land gegooid. En dat hebben we geweten ook, maar we hadden de grootste lol haha.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *