Bang Sare & de Botanical garden


Day 10, 11 en 12:   Dinsdag 12 Juni 2017

Vanwege het sekstoeristendrama in Pattaya besloten we om verder te reizen naar Bang Sare, een plaatsje verderop wat ook aan de kust ligt, maar dan veel minder toeristisch. Voor nog geen 20 euro per nacht hadden we een appartementje geboekt. Eenmaal aangekomen zijn we meteen in het enorme zwembad gesprongen. Verder was hier niet zoveel te beleven, dus hadden we tijd om even bij te komen van het chaotische Bangkok. Ook hier stond minimaal 2/3 van de appartementen leeg. Gelukkig was er wel drie dubbele bewaking. Eerst een poort met 2 bewakers, daarna moest je inchecken met een pasje en vervolgens de deur van je appartement openmaken met een sleutel. Voelde erg veilig voor Thailand J Het enige nadeel was dat er geen restaurantje of iets te bekennen was. Dus gingen we s’avonds op pad richting de kust. Onderweg kwamen we alleen lokale bevolking tegen. Na een halfuur lopen vonden we een visrestaurantje aan zee. Vanaf de straatkant zag het er een beetje armoedig uit, maar we hadden niet echt een keus dus besloten maar om hier te eten. De bediening was ook te blij dat er eindelijk iemand kwam, dus we konden moeilijk nog nee zeggen. Vervolgens liepen we naar binnen en bleek het een supergroot restaurant te zijn op een pier aan zee. De vissen die je kon bestellen zwommen nog gewoon in bakken in het restaurant, te popelen om opgegeten te worden x). We hebben hier heerlijke zeebaars gegeten, en werden bediend door 6 Thaise omdat ze allemaal niks te doen hadden. In Nederland zouden ze mensen naar huis sturen als het zo rustig was, maar hier staat de helft van de mensen in winkels of restaurantjes gewoon te niksen, heel normaal hier.

Na de heerlijke zeebaars wachtte ons een tocht naar het appartement…Iets waar ik minder naar uit keek. Het was een donkere onbekende weg met af en toe een huisje van een local met 2 waakhonden K Dewy had gelukkig een zakmes bij en ik gebruikte mijn telefoon als een zaklamp & om de weg terug te vinden. Na 100 meter was het al raak. Ik liep langs de weg met m’n zaklampie en ineens kwamen er 20 fucking grote ratten uit de bosjes xD Ik sprong gelijk een paar meter opzij en heb de rest van de tocht alle bosjes en vuilniszakken ontweken. Na een halfuur was het dan ook extra fijn om de bewakers weer te zien en veilig bij ons appartementje te zijn. Doen we ook niet meer, haha.

De volgende dag zijn we naar de Botanical garden geweest, wat ook de reden was dat we dit appartementje hier hadden geboekt. Bij de 7-eleven winkel waren ze zo aardig om een taxi voor ons te bellen. En daar zaten we dan, super excited, haha. Toen we de tuin binnen reden waren we al helemaal enthousiast omdat er overal beelden van nepdieren en megagroot nepfruit stonden. Maar er waren ook echte olifanten, wat echt mega zielig was L. Ze stonden allemaal in hokjes met een nummer, toeristen konden erop zitten om mee op de foto te gaan of een rondje te rijden door het park. Ook waren er olifanten shows, iets waar we eigenlijk allemaal op tegen zijn. Maarja, wat doe je eraan. Je kunt moeilijk zo’n olifant ontvoeren, meenemen in je koffer om in Nederland een beter leven te geven. Wel hebben we ze bananen gevoerd. Vanaf een afstand lijkt de huid van een olifant super zacht en glibberig, maar als je het voelt is het juist ruw en behaard. Naast het voeren van de olifanten hebben we een wandeling gemaakt door het park, en op elke mooie plek een foto gemaakt. (ofcourse) Er was zelfs een dinosaurus deel, waarbij ik verbaast was door de rondleiding inclusief uitleg van Dewy. Ze zei: ‘’Ja, dat is het voordeel van een relatie met Robin hebben, ik weet nu alles over auto’s, motors en dinosaurussen’’ hahaha. Al met al een vrij educatieve ervaring xD. Op naar de volgende bestemming.

Sa-wa-di-kaa!

En nog een paar fototjes van de Botanical Garden 🙂 

Dewy en ik 🙂 hahahaha

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *