Survival guide voor Thailand


Handige weetjes over Thailand & tips over wat je vooral wel of vooral niet moet doen 🙂

 1. Taxi: Spreek altijd eerst een prijs af voordat je in een taxi stapt. Zo voorkom je dat je wordt afgezet en meer betaald dan de normale prijs. Als je niet weet hoeveel een taxiritje ongeveer kost kun je dit navragen bij de receptie van je hotel.
 2. Streetfood: Je kunt streetfood prima eten, maar let wel goed op waar je dat doet. Wanneer er een eetkraampje is waar het erg druk is en het goed doorloopt, kun je het vaak wel eten. Je moet er vooral op letten of het eten al lang in de warmte ligt en of ze hygiënisch te werk gaan.
 3. Koop een sjaal. Dit is erg handig wanneer je je schouders of benen moet bedekken bij het bezoek aan een tempel, maar je kunt het ook als dekentje, strandlaken, laken of zelfs als rok gebruiken. En het is erg licht om mee te nemen! Heel handig dus.
 4. Tempel: Wanneer je een tempel gaat bezoeken, moet je op een paar dingen letten. Zorg ervoor dat je bovenbenen en schouders bedekt zijn. Ook moet je je schoenen uit doen. Die kun je meenemen in een tasje of voor de tempel zetten. Het is volgens de boeddhisten erg onhygiënisch om je schoenen vast te houden, maar wil je ze toch meenemen en heb je geen tasje? Draag ze dan in je (onreine) linker hand. Je mag vaak wel foto’s maken, let er alleen wel op dat je flitser uitstaat. Ga ook geen grappige foto’s maken waarop je Boeddha belachelijk maakt.
 5. Op elke hoek van de straat zit een 7-eleven winkeltje. Dit is een soort mini supermarkt waar ze van alles en nog wat hebben. Erg handig: wc papier, nootjes, ijsjes, gekoeld drinken, koffie, alcohol, muggenspul, en zelfs opladers. Je kunt zelfs voor 20 Bath (60 cent) een kant en klaar tosti of noodles kopen. Ze warmen dit in de winkel voor je op.
 6. Pin veel tegelijk. De transactiekosten zijn namelijk 200 Bath per pin-beurt (5,30)
 7. Als je het niet te gek maakt kun je prima rondkomen met een budget van 900 Bath per dag. (22,50) De gemiddelde Thai kan een week rondkomen van 1000 Bath, dus met 900 moet dat als toerist zeker lukken 🙂
 8. Hou er rekening mee dat je in 99% van de winkels niet kunt pinnen.
 9. Wanneer je pint komt eerst het geld uit het betaalautomaat en daarna pas de bankpas. (dus geen paniek)
 10. Uit het pinautomaat komen alleen briefjes van 1000 Bath. (26 euro) Dit is veel geld in Thailand en je kunt hier niet overal mee betalen. Daarom kun je het beste iets kopen in een seven-eleven winkeltje om je geld te wisselen.
 11. In Thailand is het gebruikelijk om fooi te geven. Laat daarom altijd minimaal 20 Bath achter als fooi.
 12. Tentjes waar veel locals zitten hebben vaak het beste eten. Wat je echt moet proberen: Pad thai, Banana pancake, Tom Yam Soup.
 13. Fruit en drankjes dat gekoelt wordt met ijs kun je beter laten staan. Dit is namelijk van kraanwater gemaakt. In restaurants kun je dit wel eten/drinken.
 14. Het is in Thailand erg onbeleefd om iemand zijn of haar hoofd aan te raken. Dit is namelijk het ”hoogste” lichaamsdeel.
 15. Wijs nooit met je voet naar iemand, en doe je schoenen uit wanneer je bij iemand thuis naar binnen gaat.
 16. Bind je schoenen niet vast aan je backpack vanwege onreinheid.
 17. Het is zwaar verboden om negatief te praten over de koning of de koning te beledigen. In Thailand kun je hier zelfs zware gevangenisstraffen voor krijgen!
 18. Raak nooit een monnik aan. Zeker niet wanneer je een vrouw bent. Wanneer je dit wel doet moet de monnik een verplichte ingewikkelde reinigingsceremonie ondergaan. Wanneer je iets wilt geven, leg het dan ergens neer. Ga ook in een bus, boot of trein niet recht naast een monnik zitten.
 19. Een taxi hou je aan door je arm recht vooruit te houden en met je vingers naar de grond te wijzen. Je arm opsteken is erg onbeschoft.

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *